SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

waigani-2
I'm getting the following error from Zend_Soap_Client: SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document. Code:

//The server
    public function indexAction()
    {
        $server = new Zend_Soap_Server('wsdl/webprofile.wsdl');
        $server->setClass('Profile_Web');
        $server->handle();
        Zend_Layout::getMvcInstance()->disableLayout();
        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
    }

//The client
    public function clientAction(){
        $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl', array(
        'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT | SOAP_COMPRESSION_GZIP | 5));
        $result = $client->communityService('username');
        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
    }

Wsdl works fine ($client->getFunctions() works fine), there is no while space before <?php in the served class. I've hit a dead end :(
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

A.J. Brown-3
Last time I ran into this error, it's because an exception was being thrown on the server side.  I had to debug the code to figure out what was being returned.  Try catching the SoapFault, then calling the lastResponse() message on your soap client and see what's going on.

On Mon, Feb 2, 2009 at 3:41 PM, Waigani <[hidden email]> wrote:

I'm getting the following error from Zend_Soap_Client: SoapFault exception:
[Sender] looks like we got no XML document. Code:

//The server
   public function indexAction()
   {
       $server = new Zend_Soap_Server('wsdl/webprofile.wsdl');
       $server->setClass('Profile_Web');
       $server->handle();
       Zend_Layout::getMvcInstance()->disableLayout();
       $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
   }

//The client
   public function clientAction(){
       $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl',
array(
               'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT | SOAP_COMPRESSION_GZIP |
5));
       $result = $client->communityService('username');
       $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
   }

Wsdl works fine ($client->getFunctions() works fine), there is no while
space before <?php in the served class. I've hit a dead end :(
--
View this message in context: http://www.nabble.com/SoapFault-exception%3A--Sender--looks-like-we-got-no-XML-document-tp21800185p21800185.html
Sent from the Zend Web Services mailing list archive at Nabble.com.




--
A.J. Brown
web | http://ajbrown.org
phone | (937) 660-3969
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

A.J. Brown-3
No worries :)  Glad I could help!

On Mon, Feb 2, 2009 at 4:09 PM, Jesse Meek <[hidden email]> wrote:
Ah ah! Its my Auth plugin redirecting the request. Thanks A.J. Brown :)


On 3/02/2009, at 11:49 AM, A.J. Brown wrote:

Last time I ran into this error, it's because an exception was being thrown on the server side.  I had to debug the code to figure out what was being returned.  Try catching the SoapFault, then calling the lastResponse() message on your soap client and see what's going on.

On Mon, Feb 2, 2009 at 3:41 PM, Waigani <[hidden email]> wrote:

I'm getting the following error from Zend_Soap_Client: SoapFault exception:
[Sender] looks like we got no XML document. Code:

//The server
   public function indexAction()
   {
       $server = new Zend_Soap_Server('wsdl/webprofile.wsdl');
       $server->setClass('Profile_Web');
       $server->handle();
       Zend_Layout::getMvcInstance()->disableLayout();
       $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
   }

//The client
   public function clientAction(){
       $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl',
array(
               'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT | SOAP_COMPRESSION_GZIP |
5));
       $result = $client->communityService('username');
       $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
   }

Wsdl works fine ($client->getFunctions() works fine), there is no while
space before <?php in the served class. I've hit a dead end :(
--
View this message in context: http://www.nabble.com/SoapFault-exception%3A--Sender--looks-like-we-got-no-XML-document-tp21800185p21800185.html
Sent from the Zend Web Services mailing list archive at Nabble.com.




--
A.J. Brown
web | http://ajbrown.org
phone | (937) 660-3969

Jesse Meek
The Framework Project, Chief Developer
Division of Health Sciences
University of Otago
Dunedin

Tel: + 64 3 479 8076







--
A.J. Brown
web | http://ajbrown.org
phone | (937) 660-3969
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

waigani-2
Next exception: SoapFault exception: [Sender] Invalid XML.

The Code:

    public function clientAction(){
        $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl', array(
            'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT | SOAP_COMPRESSION_GZIP | 5));
        try {
            $result = $client->communityService('username');
        }catch (Exception $exception){
        }
        $lastResponse = $client->getLastResponse();
        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
    }

$exception = "SoapFault exception: [Sender] Invalid XML … "

$lastResponse = string(269) "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><SOAP-ENV:Body><SOAP-ENV:Fault><faultcode>Sender</faultcode><faultstring>Invalid XML</faultstring></SOAP-ENV:Fault></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
"






A.J. Brown-3 wrote
No worries :)  Glad I could help!

On Mon, Feb 2, 2009 at 4:09 PM, Jesse Meek <jesse.meek@otago.ac.nz> wrote:

> Ah ah! Its my Auth plugin redirecting the request. Thanks A.J. Brown :)
>
> On 3/02/2009, at 11:49 AM, A.J. Brown wrote:
>
> Last time I ran into this error, it's because an exception was being thrown
> on the server side.  I had to debug the code to figure out what was being
> returned.  Try catching the SoapFault, then calling the lastResponse()
> message on your soap client and see what's going on.
>
> On Mon, Feb 2, 2009 at 3:41 PM, Waigani <jesse.meek@otago.ac.nz> wrote:
>
>>
>> I'm getting the following error from Zend_Soap_Client: SoapFault
>> exception:
>> [Sender] looks like we got no XML document. Code:
>>
>> //The server
>>    public function indexAction()
>>    {
>>        $server = new Zend_Soap_Server('wsdl/webprofile.wsdl');
>>        $server->setClass('Profile_Web');
>>        $server->handle();
>>        Zend_Layout::getMvcInstance()->disableLayout();
>>        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
>>    }
>>
>> //The client
>>    public function clientAction(){
>>        $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl
>> ',
>> array(
>>                'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT |
>> SOAP_COMPRESSION_GZIP |
>> 5));
>>        $result = $client->communityService('username');
>>        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
>>    }
>>
>> Wsdl works fine ($client->getFunctions() works fine), there is no while
>> space before <?php in the served class. I've hit a dead end :(
>> --
>> View this message in context:
>> http://www.nabble.com/SoapFault-exception%3A--Sender--looks-like-we-got-no-XML-document-tp21800185p21800185.html
>> Sent from the Zend Web Services mailing list archive at Nabble.com.
>>
>>
>
>
> --
> A.J. Brown
> web | http://ajbrown.org
> phone | (937) 660-3969
>
>
> Jesse Meek
> The Framework Project, Chief Developer
> Division of Health Sciences
> University of Otago
> Dunedin
>
> Tel: + 64 3 479 8076
> Email: jesse.meek@otago.ac.nz
> Web: www.otago.ac.nz/healthsciences
>
>
>
>
>


--
A.J. Brown
web | http://ajbrown.org
phone | (937) 660-3969
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: SoapFault exception: [Sender] looks like we got no XML document

A.J. Brown-3
Sounds like your client isn't sending a valid request for some reason.  what does "getLastRequest()" say?

On Mon, Feb 2, 2009 at 4:32 PM, Waigani <[hidden email]> wrote:

Next exception: SoapFault exception: [Sender] Invalid XML.

The Code:

   public function clientAction(){
       $client = new Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl',
array(
           'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT | SOAP_COMPRESSION_GZIP
| 5));
       try {
           $result = $client->communityService('username');
       }catch (Exception $exception){
       }
       $lastResponse = $client->getLastResponse();
       $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
   }

$exception = "SoapFault exception: [Sender] Invalid XML … "

$lastResponse = string(269) "<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope
xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><SOAP-ENV:Body><SOAP-ENV:Fault><faultcode>Sender</faultcode><faultstring>Invalid
XML</faultstring></SOAP-ENV:Fault></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
"







A.J. Brown-3 wrote:
>
> No worries :)  Glad I could help!
>
> On Mon, Feb 2, 2009 at 4:09 PM, Jesse Meek <[hidden email]> wrote:
>
>> Ah ah! Its my Auth plugin redirecting the request. Thanks A.J. Brown :)
>>
>> On 3/02/2009, at 11:49 AM, A.J. Brown wrote:
>>
>> Last time I ran into this error, it's because an exception was being
>> thrown
>> on the server side.  I had to debug the code to figure out what was being
>> returned.  Try catching the SoapFault, then calling the lastResponse()
>> message on your soap client and see what's going on.
>>
>> On Mon, Feb 2, 2009 at 3:41 PM, Waigani <[hidden email]> wrote:
>>
>>>
>>> I'm getting the following error from Zend_Soap_Client: SoapFault
>>> exception:
>>> [Sender] looks like we got no XML document. Code:
>>>
>>> //The server
>>>    public function indexAction()
>>>    {
>>>        $server = new Zend_Soap_Server('wsdl/webprofile.wsdl');
>>>        $server->setClass('Profile_Web');
>>>        $server->handle();
>>>        Zend_Layout::getMvcInstance()->disableLayout();
>>>        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
>>>    }
>>>
>>> //The client
>>>    public function clientAction(){
>>>        $client = new
>>> Zend_Soap_Client('http://myhome/wsdl/webprofile.wsdl
>>> ',
>>> array(
>>>                'compression' => SOAP_COMPRESSION_ACCEPT |
>>> SOAP_COMPRESSION_GZIP |
>>> 5));
>>>        $result = $client->communityService('username');
>>>        $this->_helper->viewRenderer->setNeverRender();
>>>    }
>>>
>>> Wsdl works fine ($client->getFunctions() works fine), there is no while
>>> space before <?php in the served class. I've hit a dead end :(
>>> --
>>> View this message in context:
>>> http://www.nabble.com/SoapFault-exception%3A--Sender--looks-like-we-got-no-XML-document-tp21800185p21800185.html
>>> Sent from the Zend Web Services mailing list archive at Nabble.com.
>>>
>>>
>>
>>
>> --
>> A.J. Brown
>> web | http://ajbrown.org
>> phone | (937) 660-3969
>>
>>
>> Jesse Meek
>> The Framework Project, Chief Developer
>> Division of Health Sciences
>> University of Otago
>> Dunedin
>>
>> Tel: + 64 3 479 8076
>> Email: [hidden email]
>> Web: www.otago.ac.nz/healthsciences
>>
>>
>>
>>
>>
>
>
> --
> A.J. Brown
> web | http://ajbrown.org
> phone | (937) 660-3969
>
>

--
View this message in context: http://www.nabble.com/SoapFault-exception%3A--Sender--looks-like-we-got-no-XML-document-tp21800185p21800987.html
Sent from the Zend Web Services mailing list archive at Nabble.com.




--
A.J. Brown
web | http://ajbrown.org
phone | (937) 660-3969